След мистериозно изчезване от публичния живот, основателят на Алибаба (Alibaba) и един от

...
След мистериозно изчезване от публичния живот, основателят на Алибаба (Alibaba) и един от
Коментари Харесай

След мистериозно отсъствие: Един от най-известните китайски предприемачи се завърна в страната

След мистериозно изгубване от обществения живот, създателят на   " Алибаба "  (Alibaba)  и един от най-богатите хора в света  Джак Ма,  се завърна в Китай, заяви в понеделник " Саут Чайна морнинг пост ", с което постави завършек на траялия си повече от година престой в чужбина, съобщи Ройтерс.

Ма, който е един от най-известните китайски бизнесмени , напусна  Китай в края на 2021 година и през миналите месеци е бил виждан на фотоси от Япония, Австралия и Тайланд.

Chinese authorities have made attempts to persuade Jack Ma to return and help showcase government support for the business community, but Ma is choosing to stay overseas, Bloomberg reports earlier this morning.
— CN Wire (@Sino_Market)
Някога един от най-прямите предприемачи в страната , той се отдръпна от светлината на прожекторите на публичното внимание в края на 2020 година, откакто подлага на критика регулаторната система на Китай .

Макар през последните месеци китайските управляващи да обявиха, че са прекратили натиска и ще търсят способи да поддържат частния бранш, китайските бизнесмени обявиха, че решението на Ма да остане в чужбина е фактор, пречещ на доверието. 

Акциите на " Алибаба " в Хонконг нарастнаха с повече от 4 на 100 след обявата в " Саут Чайна Морнинг пост ".

Вестникът не показва по кое време Джак Ма се е върнал в Китай, само че, базирайки се на източници, съобщи, че той е посетил учебно заведение, което е основал в град Ханчжоу , където е седалището на " Алибаба " и финансовата компания " Ант груп " (Ant Group).

Breaking: Jack Ma, the founder of Alibaba, returned to mainland China recently after more than a year of overseas travel, and visited a school he founded in the city of Hangzhou, the hometown of Alibaba, according to sources. via
— Josh Ye (@ByJoshYe)
В обявата се показва, че той се е върнал в Китай след къс престой в Хонконг.

Училището, " Юнму Едюкейшън ", през днешния ден съобщи в своя акаунт в " УиЧат " (WeChat), че Ма е посетил пространствата му и е разгласил фотоси, както и видеоклип на създателя на " Алибаба " в учебното заведение. 

Неотдавна Ма също по този начин се отхвърли от контрола върху  " Ант груп " - китайския колос в региона на компютърното обслужване на банковите и финансовите услуги, напомня Ройтерс. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР